top of page

Wat er vooraf ging

Je ogen beginnen net te wennen aan het vlekkerige licht in de oude herberg. Terwijl je je afvraagt hoe je hier terecht bent gekomen begint de waardin haar verhaal. Ze lijkt overstuur.

 

... “Jullie moeten ons helpen! Zonder jullie is het allemaal voor niets. De tovenaar in het bos, Iwflyn, wordt al tijden vermist. De verwachting is dat hij’, de pijn in haar stem is onvermijdelijk, ’ook niet meer terugkomt… ze heeft hem..’ ‘Iwflyn, was een van de laatste van zijn elvenstam. Hij was de machtigste van de tovenaars en de beschermer van het goede in deze wereld’.  “Totdat,” snel kijkt ze de herberg rond voordat ze zo mogelijk nog dichter bij de tafel schuift met haar kruk ‘Exos en haar aanhangers hem te pakken kregen. Het kan niet anders, Iwflyn zou nooit.. nee nooit”, langzaam schudt ze haar hoofd.

 

..."het is ook verschrikkelijk, sinds Exos is ontsnapt uit haar gevangenis. Gevoed door haat vermoordde ze de Koningin tijdens the Great Battle en maakte ze de Koning gek. Zo gevoed door haat." 

“Exos loert altijd in de schaduw van het bos, in mist en nevel gehuld, onzichtbaar maar altijd duidelijk te voelen. Onder haar vleugels van zwarte rook worden mensen en dieren tegen elkaar gekeerd, planten en bloemen verdorren en water verdampt.

Met Iwflyn uit de weg hoeft ze alleen nog te wachten…tot de bloedmaan is voltooid. Als de bloedmaan zich voltooid voor de vierde nacht voorbij is, zal er alleen nog maar duisternis zijn” haar stem klinkt paniekerig.

 

“Ik weet dat Iwflyn bezig was met het tegengif maar hij heeft geen kans gehad om het af te maken.” Ze zucht diep. Langzaam staat ze op van haar kruk “Het is nu aan jullie, jullie moeten het werk van Iwflyn afmaken.”

 

Ze wijst naar een deur, een andere dan waardoor je binnen kwam. Jij en en je reisgenoten staan voor een keuze: keer je om en ga je terug, of stap je de wereld van Emlia binnen via Emmelocked om Iwflyn te vinden en de eerste stap te zetten om Exos te stoppen?
 

Zijn jullie er klaar voor? durven jullie het aan? Start dan nu jullie Quest

Emmelocked Logo zonder achtergrond-01.pn
bottom of page